mistä innostut?

INTO

 

into- halu ja aktiivinen kiinnostus jotain tiettyä asiaa kohtaan

Into- suomalainen miehen etunimi

Into- sukunimi

Into – kustantamo

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry

Into – alhaista laktoosipitoisuutta osoittava Arla Ingmanin tuotemerkki

Into- Aalto-yliopiston opiskelijaportaali

Taidekeskus Into – erityistaiteen keskus Turussa

Lasten Into- suomalainen pieni perheyritys

Urheiluseuroja: Kemin Into, Lieksan Into, Merikarvian Into, Ruukin Into

Into läpileikkaa yhteiskunnan ja on jokaiselle tuttu. Tunteena, nimenä, yrityksenä, tuotteena, palveluna, seurana… Minuun iskee into kaikissa näissä muodoissa. Yllä luettelemiini asioihin itseasiassa kulminoituu moni minun innostuksen kohteeni: toiset ihmiset, liikunta, ruoka, taide ja kirjallisuus, kotimaisuus, kehittyminen ja se mahtava kupliva tunne, kun tuntee oikein olevan elossa.

 

Miten into näkyy?

Lapsi lähti laskettelemaan hieman arkana. Hän palasi silmät innosta puhkuen. Taas oli opittu uutta ja hyväntuulisuus valtasi koko hänen olemuksensa ja elinpiirinsä. Innostus tarttui ja koko koti uhkui positiivista energiaa. Ei se ollut tärkeää, että ulkovaatteen olemuksesta näkyi, että kyllä maakosketustakin oli otettu monin tavoin.

Teini-ikäinen lähti soittotunnille vastahakoisesti ja kotia palatessa oli tyytyväinen. Soitonopettaja oli kannustanut ja tuonut erilaisia näkökulmia soitettavaan kappaleeseen. Innostunut musisoiminen alkoi heti kotiin päästyä.

Menin lenkille, vaikka ajatus vastusti. 20 minuutin päästä olen innostunut ja täynnä positiivista energiaa.

Into vaatii joskus aloittamisen vaikeuden läpikäymisen. Olen lukemattomat kerrat todennut, että aloittaminen on se hankalin vaihe. Inspiraatio ei useinkaan tule ilmaiseksi vaan se tulee siinä vaiheessa, kun ensimmäiset askelmerkit on otettu. Olen kehittänyt itselleni 15 minuutin aivot narikkaan -menetelmän moniin rutiineihin, jotta innostamattomuus ei estä asioiden toteutumista. Yleensä siinä vaiheessa asia on jo edennyt sen verran, että innostus lähtee viemään asiaa eteenpäin. 

Jos ei huvita?

Aina ei jaksa innostua ja se on varsin suotavaa. Elämässä tulee kohtia, jolloin on hyvä keskittyä perusrutiineihin ja pyrkiä niiden ylläpitoon. Joskus innostuminen tulee luonnostaan ja joskus se tulee vasta vaivannäön kautta. Joskus se ei tule ollenkaan. Itsensä kehittäminen ja työskentely ei ole aina mukavaa. Se on välillä hyvin turhauttavaa ja jopa pelottavaa. Usein olen huomannut ajattelevani, että miksi olen ajanut itseni vapaaehtoisesti tähän tilanteeseen. Häpeän tunne omasta osaamattomuudesta on välillä saattanut kahlita ja silloin on ollut todella tärkeää, että vierellä on ollut ihminen, joka ohjaa ja pilkkoo asiat pienempiin ja hallittavimpiin palasiin.

On tärkeää miettiä, kuinka paljon epämukavuutta voi sietää saavuttaakseen palkinnon. Silloin on syytä miettiä ponnistelujen tarpeellisuutta, jos palkinto ei tunnu tarpeeksi houkuttelevalta tai ponnistelet muiden, et itsesi vuoksi. Tämäkään ei ole mustavalkoista, totta kai muiden ihmisten odotukset vaikuttavat ja jokaisen on jopa hyvä ponnistella toisten ihmisten hyväksi. Kaiken takana täytyisi kuitenkin olla oma motivaatio ja oma mielenkiinto. On syytä pohtia, mitä haluat ja mihin olet tyytyväinen, jos painavimpana vaikuttimena on muiden ihmisten odotukset sinua kohtaan. 

Innostus Studegoon

Into, yhteisöllisyys ja oppiminen ovat Studegon tarinan takana. Syksyisen illan keskusteluissa syntynyt idea oli kaiken alku. Idea ei jättänyt rauhaan vaan jäi huutelemaan olemassaolostaan. Tästä alkoi Studegon tarina ja mielenkiintoinen matka yhdessä mahtavan ja ammattitaitoisen osaajaporukan kanssa. 

Innostus on ollut kantava voima Studegon takana. Mutta vielä suurempi voima on ollut kohtaaminen oikeiden ihmisten kanssa. Ihmiset, jotka ovat olleet innostuneita silloin, kun itsellä tuntuu vaikealta ja haparoivalta. Ihmiset, jotka ovat omalla ammattitaidoillaan rakentaneet ja rakentavat Studegoa. Vuosi sitten oli idea ja ensimmäinen suunnittelupalaveri käyty läpi, mutta ei muuta. Muiden ihmisten kanssa olemme ruokkineet ja kasvattaneet ajatusta ja nyt on Studego. Kouluttajilta saatu palaute on ollut äärettömän tärkeää ja toivon, että saamme palautetta tulevaisuudessakin. Olen kiitollinen, että ympärilläni on innostuneita ja intoa ruokkivia ihmisiä!

Innostus on ollut kantava voima Studegon takana. Mutta rehellisesti sanottuna vielä suurempi voima on ollut kohtaaminen oikeiden ihmisten kanssa. Ihmiset, jotka ovat olleet innostuneita silloin, kun itsellä tuntuu vaikealta ja haparoivalta. Ihmiset, jotka ovat omalla ammattitaidoillaan rakentaneet ja rakentavat Studegoa. Vuosi sitten oli idea ja ensimmäinen suunnittelupalaveri käyty läpi, mutta ei muuta. Muiden ihmisten kanssa olemme ruokkineet ja kasvattaneet ajatusta ja nyt on Studego. Kouluttajilta saatu palaute on ollut äärettömän tärkeää ja toivon, että saamme palautetta tulevaisuudessakin. Olen kiitollinen, että ympärilläni on innostuneita ja intoa ruokkivia ihmisiä!

Pitkät koulutukset, joissa on korostunut vahvasti yksilö- ja ryhmäohjaus, ovat tehostaneet valtavasti omaa oppimistani. Mestarilta kisällille- toimintamenetelmää hyödyntäen olen saanut valtavasti oppeja toisilta ihmisiltä. Innostuneet opettajat ja valmentajat ovat antaneet valtavasti pääomaa elämääni. Tätä haluan mahdollistaa Studegon kautta muillekin, käyttäen hyväksi verkon suomia mahdollisuuksia.

Webinaarit, konsultaatiot ja verkkokurssit ovat helppo rakentaa Studegon avulla ja myydä omaa osaamistasi muiden iloksi. Jaettu ilo ja into on aina moninkertainen! 

 

mistä itse innostun?

Olen helposti innostuva ihminen ja olen kokemusten myötä oppinut hallitsemaan tätä kuplivaa tunnetta. Minut on helppo saada innostumaan ja aktivoidun toimimaan. Joskus se on muuttunut omaksi intohimoksi, toisinaan ei. On taito myös olla innostumatta ja priorisoida tekemisiään, jotta elämässä säilyy tasapaino.

Innostun urheilusta ja aktiivisuudesta. Voin harjoitella useamman tunnin päivässä mitä milloinkin, jos vain siihen on mahdollisuus. Teen pitkiä lenkkejä juosten/hiihtäen ja joukkueurheilu on melkein kaikissa muodoissa hauskaa. Kuntosalista olen oppinut tykkäämään, mutta frisbeegolfista en ainakaan vielä.

Innostun ruoanlaittovideoista. Ruoanlaitto on ok, mutta usein myös pakollinen rutiini. Mutta videot ovat se juttu. Kaurapuuro myös. 

Innostun ihmisistä ja ihmisten ammattitaidosta.

Innostun työstä: työn sujuvuudesta ja selkeyttämisestä.  Pyrin sujuvoittamaan arkea ja koen suurta mielihyvää, kun ennakoinnin ja suunnittelun avulla aikataulut ja elämä soljuu eteenpäin. Edelleenkin olen välillä aikaoptimisti ja kuvittelen tekeväni asiat nopeammin kuin todellisuudessa tapahtuu. 

Innostun uuden oppimisesta ja harjoittelusta. 

Innostun äänikirjoista, vaikka valitsen aina seuraavan kirjan heti edellisen kirjan loputtua, sillä muuten minulla tulee katko kuunteluun.

Innostun lasten ajattelumaailmasta ja siitä, että he ovat omasta mielestään kaikkivoipaisia supersankareita. Ihailen myös heidän kykyä havaita maailmaa.

Innostun marjoista ja luonnosta. Syksyisin valtaa marjahulluus, joka saa painumaan jatkuvasti metsään ämpärin kanssa.

Innostun taiteesta ja historiasta. Musiikkia suurkulutan.

Innostun illanvietoista ystävien kanssa. Ne ovat parhainta vastapainoa arkeen.

Studegossa on menneillään kouluttajille kevätkampanja -50% hinnoista vuoden 2021 loppuun.

Tee itsellesi maksuton kouluttajaprofiili ja aseta profiilisi julkiseksi huhtikuun aikana. Tällöin saat kampanjan edut itsellesi. 

Lisätietoja löydät mm. blogistamme.

muita blogitekstejäni, joista löydät neuvoja studegon käyttöön.